دنيتى تو داى
اهلا وسهلا زائرنا الكريم يسعدنا ويشرفنا ان تنضم الى اسرتنا فى دنيتى التى ستصبح دنيتك


احلامك اوامر  
الرئيسيةالبوابةس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 اكلات العضوات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كلمات
عضومتألق
عضومتألق
avatar

علم الدوله :
البلد : ام الدنيا
الاوسمه : الاوسمه
عدد المساهمات : 344
تقيم : -1
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
العمر : 43
الموقع : القاهره

الاوسمه
 :



مُساهمةموضوع: اكلات العضوات   الأربعاء فبراير 16, 2011 12:33 am

دعوه الى كل عضوات دنيتى

كل من تجيد فن الطهى وعمل الحلويات

تاْتى لهذا القسم لتطرح ما تجيده بيديها

لكن بشرط

الا تنقل مكونات الاكله من اى موقع

وتحكى لنا كيفيه عملها ومكوناتها كما تعلمتها هى وكما تفعلها

اى عضوه فينا تختار اكله تشتهر بها محافظتها او بلدها

ثم تدعو العضوه التى بعدها لعمل اكله جديده

ولا تنسوا التصويت من الاْسفل لاْحلى اكله بعد ما تجربوها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كلمات
عضومتألق
عضومتألق
avatar

علم الدوله :
البلد : ام الدنيا
الاوسمه : الاوسمه
عدد المساهمات : 344
تقيم : -1
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
العمر : 43
الموقع : القاهره

الاوسمه
 :



مُساهمةموضوع: رد: اكلات العضوات   الجمعة فبراير 18, 2011 12:52 pm

احب ابداْ الموضوع انهارده باْكله اكيد كلنا بنحبها

وهى صينيه مكرونه بالبشاميل على طريقه الست ام هاله

بصوا يا ستات

تجيبى كيس مكرونه اقلام وتسلقيها عادى جدا وتملحى المايه




فى وقت السلق تكونى بتعملى الحشوه

وهو عباره عن فراخ فيليه مقطعه مكعبات صغيره

وبصله صغيره وتوابل (ملح-فلفل-بهارات-جنزبيل-قرفه-جوزة الطيب-كركم)

تحطى البصله المبشوره على النار وبعد ما يبقى لونها دهبى فاتح تضيفى عليها الفراخ والتوابل

وتقلبيهم لغايه ما تستوى وبعد كده تضيفى ملعقه صلصه وشويه مايه وتطفى عليها





طبعا زمان المكرونه استوت صفيها من المايه ونبتدى نعمل البشاميل

تجيبى اربع 4 دقيق-4ملاعق سمنه -كيس لبن او نص كيلو لبن سايب- جوزة الطيب -ملح -فلفل

تحطى السمنه الاول وبعدها الدقيق وتقلبى لغايه ما يبقى لونه اصفر فاتح اوى

وتجيبى مضرب سلك يدوى وتضيفى اللبن دفعه واحده وتقلبى بسرعه

تفضلى تقلبى لغاية القوام ما يبقى متماسك

يعنى ترفعى المضرب تلاقى الخليط بينزل خط واحد مش متقطع

وتطفى النار وتضيفى التوابل

تجيبى صينيه ويكون افضل لو كانت بيركس


تحطى فى القعر بشاميل وبعدين تحطى طبقه مكرونه




وبعدها طبقه الحشو ومعاها ملعقه بشاميل




[size=24]وتحطى طبقه مكرونه تانى وعليها كل البشاميل[/
size]




ولو عندك جبنه موتزريلا او جبنه رومى مبشورة يا سلام تبقى 100-100

وتدخليها الفرن وتسيبيها ساعه فى النص وبعد كده تولعى شوايه الفرن عليها علشان الوش يحمر




وتسيبيها تبرد وبعد كده تقطعيها

وبالهنا والشفا

مستنيه الست دنيا تيجى تقدملنا اكله هى شاطره فيها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دنيا
المشرف العام
المشرف العام
avatar

علم الدوله :
البلد : البلد
عدد المساهمات : 290
تقيم : 1
تاريخ التسجيل : 23/01/2011
الموقع : مصر

الاوسمه
 :



مُساهمةموضوع: رد: اكلات العضوات   السبت فبراير 19, 2011 1:37 pm

موضوع اكثر من راءع

شكرا لكى

_________________

اصعب حزن ان تبتسم وفى قلبك جرح يتكلم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات العضوات
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دنيتى تو داى :: قسم المرأه والاسره :: اشهى الاكلات والحلويات الشرقيه والغربيه-
انتقل الى: